Pressemelding om Teleskopets dag

  • Ukategorisert

Hør om Norsk astronomisk selskaps planer for et fjernstyrt teleskop på Solobservatoriet!

Teleskopets Dag – tirsdag 25. februar kl.18-21

Får vi også se supernovaen i galaksen M82?

Norsk astronomisk selskap ble stiftet 25.februar 1938 av den legendariske professor Svein Rosseland som i sin tid også sørget for at astronomiforskningen i Norge flyttet opp på Blindern og Institutt for teoretisk astrofysikk (ITA).

Fra første øyeblikk var meningen til de 13 som stiftet Selskapet at det skulle fremme astronomien til allmennheten og bidra til rekruttering av studenter til astronomien i Norge.

Fra starten av var det også meningen at Selskapet skulle ha et eget teleskop som var tenkt plassert i forbindelse med ITA på Blindern. Men lysforurensing og utstyrsutvikling har gjort at i dag ønsker vi og kan plassere et 14 tommers(=35 cm speilåpning) teleskop som selskapet har fått testamentert på Solobservatoriet på Harestua som attpåtil er tenkt å bli fjernstyrt.

På Teleskopets dag vil det bli foredrag om hvordan å velge teleskop ved Hans K. Aspenberg, om meteoritter ved Morten Bilet, om hvordan NAS arbeider (har du selv lyst til å bidra?) og om de mystiske og fantastiske fenomenene i Universet og sist men ikke minst om planene for et fjernstyrt 14 tommers teleskop på Solobservatoriet for medlemmer og allmennheten!
Du kan selv se hva slags utstyr ivrige amatørastronomer har- Har du noe selv så bare kom med det! Utlodning av 10 tommers(25 cm åpning) transportabelt speilteleskop fra DinKikkert  (se bildet).

Portabelt teleskop med 25cm åpning

Det er forventet at det kan komme opptil 100 interesserte på dette arrangementet og blir det fint vær så kanskje det kan bli en titt på supernovaen i M82 med teleskopet som skal loddes ut!

 

 

1 kommentar til “Pressemelding om Teleskopets dag”

Kommentarer er stengt.