Perlemorsskyer over Østlandet nå!

  • Ukategorisert

Perlemorsskyer. Foto Hans K. Aspenberg

Perlemorskyer ble observert i morges, og det ser ut som at det blir et bra show utover ettermiddagen her på Østlandet! Ta en kikk vestover nå etter solnedgang.

Perlemorskyer fra Tønsberg. Foto: Trond E. Hillestad

Skyfenomenet oppstår høyt oppe i atmosfæren når kraftig vind presses over en fjellkjede – akkurat de forholdene vi har her på Østlandet nå. Bildet til venstre er hvordan fenomenet så ut fra Tønsberg kl 15:45. Det neste bildet er fra Ekeberg i Oslo omtrent samtidig.

Fra Ekeberg. Foto: Hans K. Aspenberg

Hvis noen lurer på det kraftige lyspunktet i sør-vest tidlig på kvelden er det ikke et fly på vei inn til Gardermoen men planeten Venus. Planeten vil stå på kveldshimmelen i noen uker nå og bare bli tydeligere dag for dag. Det litt svakere lyspunket litt høyere i sør-øst er planeten Jupiter.

2 kommentarer til “Perlemorsskyer over Østlandet nå!”

  1. Espen Kristiansen

    Utrolig fint! Må si du fikk noen bra bilder der. Har dette fenomenet vart lenge i dag? Jeg la merke til det da jeg hoppet av bussen på vei hjem, og skyndte meg hjem for å hente kameraet, men da var den store fargekladden dekket av mørke, tynne skyer.

    1. Hans K. Aspenberg

      Bildet på forsiden er noe jeg hadde liggende så jeg rakk å publisere før alt ble borte. Jeg fikk tatt noen bilder fra Ekeberg, men har ikke fått sett på dem ennå. Slik som forholdene er nå kommer perlemorskyene kanskje tilbake igjen imorgen (lørdag) kveld.

Kommentarer er stengt.