Venus størst lysstyrke på morgenhimmelen 21. september sammen med Jupiter og Mars

 • Ukategorisert

Skjermbilde 2015-09-02 13.24.35

Venus er nå blitt morgenstjerne etter å ha tilbragt mye av våren på aftenhimmelen. 21.september når planeten størst lysstyrke sett fra Jorda. I hele Norge er denne morgenscenen synlig.

Skjermbilde 2015-09-02 13.39.41

Fasen til Venus kan sees med en prismekikkert eller et lite teleskop.(fra Stellarium)

Skjermbilde 2015-09-02 13.46.43

I et lite teleskop eller med et kamera med telelinse kan Jupiter og dens fire største måner sees og fotograferes om morgenen 21.september over hele Norge omkring en time før sola står opp.

3 kommentarer til “Venus størst lysstyrke på morgenhimmelen 21. september sammen med Jupiter og Mars”

 1. Nils Henrik Wærstad

  Hei! Min kollega Ronny og jeg (Walkabout på NRK) er i gang med en nye serie, og “reise” i alle dets former, ligger i bunn for konseptet. Det har slått meg at av alle som er ute på en eller annen form for reise, har astronomen (hobby eller proff) sin destinasjon lengst unna. 21. September burde være en morgen hvor mange av dere retter linsa mot himmelen, er det noen av dere som “gang up” og samles ute i skauen på en slik morgen? I såfall, finnes det noen som kunne tenke dere å ha oss på slep? Vi stiller selvfølgelig med eget, helt uprøvd utstyr! Vi ønsker å finne ut hva som finnes dere ute, for dere. Hva driver en hobby-astronom ut i vinternatta? Her må det være rom for en filosofisk prat, og noen vidløftige perspektiver på Gud, mennesket, livet og døden…Skulle den 21.9 vise seg å være feil dato, har vi også vinteren på oss! Per aspera ad astra! Beste hilsen, Nils & Ronny. Send meg gjerne en melding via FB: Nils Henrik Wærstad

  1. Hei Nils,

   Beklager manglende svar fra vår side – kommentaren din gikk til godkjenning og ble oppdaget litt i seneste laget for å lage reportasje 21. september. Ideen din er kjempegod, skal sørge for at vi fra styret tar kontakt så snart som mulig (er ikke på Facebook selv, så kan ikke sende deg en melding) 🙂

  2. Hei Nils,

   Vi astronomer kan være litt trege i sessen og den 21. er jo forlengst historie. Men, nå har det seg slik at en gjeng med hobby-astronomer skal en tur opp til Solobservatoriet på Harestua helgen 9-11. oktober. Hvis det er aktuellt så er dere velkomne da til å snuse litt på miljøet. Jeg kan ikke love at dette blir brukbart TV, men vi pleier å oppføre oss som folk. Ta kontakt hvis dette synes interressant.

Kommentarer er stengt.