Se bildene fra astrofotokonkurransen!

  • Ukategorisert

Mange flotte bidrag ble sendt inn til astrofotokonkurransen i februar. De tre beste bildene ble stemt frem av deltakerne på jubileumskonferansen i Tromsø. Her kan du se både vinnerne og alle de andre bildene.

Foto: Øivind Tangen

Foto: Øivind Tangen

Vinnerbildet!

Bildet av sola er tatt av Øivind Tangen den 4. september 2012 og er tatt med Lunt 60 mm double stacked, pressure tuned, feathertouch fokuser og Image Source DMK51 s/hv kamera på en Vixen GPE montering. Firecapture er brukt til å ta bildene, og Registax 6 med wavelets til prosessering. Bildet består av gjennomsnittet av de 10% beste av 1000 bilder. Sluttprosessering i Photoshop.

Foto: Ragnar Aas

Foto: Ragnar Aas

Andreplassen!

Bildet er tatt av Ragnar Aas i nærheten av Dimbulah, Queensland, Australia i november i fjor. Utstyr brukt : Teleskop-Service 80mm triplet apo m/Williams Optics field flattener. Kamera : Pentax K5. Eksponering . ca 50 minutter.

Foto: Erling Sverre Nordøy

Foto: Erling Sverre Nordøy

Tredjeplassen!

Bildet er tatt av Erling Sverre Nordøy i Kattfjorden på Kvaløya under et eventyrlig men kortvarig nordlysutbrudd 1.desember 2012. I et forsøk på å få frem farger og struktur i de raske bevegelsene og fantastiske fargene som oppstod i dette spesielle nordlyset ble lukkertid satt til kun 1.3 sek og følsomheten til ISO 6400. Canon 5D MkII/Samyang 14 mm.

Alle bidragene i konkurransen

Nedenfor kan du se alle de andre bildene som ble sendt inn til konkurransen. Klikk på bildene for å se større versjoner.

1 kommentar til “Se bildene fra astrofotokonkurransen!”

  1. Helt vakre photografier av mye Stjernehoper Nebulaer å Månen. Veldig detaljert skal nesten tro det er Hubble Space Telescope.

Kommentarer er stengt.