ESO feirer 50-årsjubileum fredag 5. oktober og inviterer alle til å bli med!

  • Ukategorisert

Illustrasjon: ESO

European Southern Observatory (ESO), verdens fremste mellomstatlige astronomi-organisasjon, har 50-årsjubileum i 2012. På selve jubileums-dagen, fredag 5. oktober, er det planlagt en rekke spennende aktiviteter, ikke minst en 6-timers webcast fra kl 11 til 17 norsk tid. Der kan man følge himmel-observasjoner med Very Large Telescope i Chile på direkten, kommunisere med astronomene via Facebook, Twitter eller epost, se spennende astronomiforedrag og mye mer.

Dette er en unik mulighet til å ta del i astronomenes hverdag, se hvordan observasjonene utføres og til og med stille spørsmål til forskerne.

Linker:

Se også her for ESOs flotte og informative videoer om astronomi, forskning og den nyeste observasjonsteknikk (alt til fri bruk mot kreditering).