ESO: Teorier for mørk materie i alvorlige vansker?

  • Ukategorisert

Illustrasjon: ESO

Den hittil mest nøyaktige studie av stjernenes bevegelser i Melkeveigalaksen vår har ikke funnet noe bevis for mørk materie i et stort volum omkring Sola. Ifølge allment aksepterte teorier burde Solas nabolag være fylt med mørk materie, et mystisk usynlig stoff som bare kan oppdages indirekte via gravitasjonskraften det utøver på omgivelsene. Men et team av astronomer i Chile har funnet ut at disse teoriene rett og slett ikke passer overens med de observasjonelle fakta. Det kan innebære at forsøk på å oppdage mørk materie-partikler her på Jorda mest sannsynlig ikke vil føre fram.

Les mer på de norske sidene til European Southern Observatory (ESO).

1 kommentar til “ESO: Teorier for mørk materie i alvorlige vansker?”

  1. dette gir meg et lite håp. Under et møte i peisestua for mange år siden veddet jeg med professor Lilje at forskningen ikke ville finne annen materie i universet enn den som jeg har i Kjemiboka mi (Riesenfeldts lehrbuch der anorganischen Chemie, særlig god på geokjemi) men Lilje mente at det var noen mystiske”Partikler” der ute.

    Noe er gæærnt det er sikkert, men det kan være gravitasjonsteorien som er defekt.

    Det står om en flaske rødvin og vi ble enige om at dommer i saken skal være Plancsatelitten. Kan noen vekke opp professor lilje så vi kan få bilagt den saken?

Kommentarer er stengt.