Meteorittregn over Oslo?

  • Ukategorisert

Ekebergmeteoritten. Foto: Camilla Svendsen, Nordstrands Blad.

Flere medier melder i morgentimene mandag 12. mars om en meteoritt som ble oppdaget av eieren av en hytte i kolonihagen på Rodeløkka i Oslo. Når steinen traff taket på hytta i kolonihagen er litt usikkert.

Vi var der i går og så først hullet i taket. Deretter så vi steinen som lå fem-seks meter unna, sier hytteeier Rune Thomassen til VG.

Steinen er på størrelse med en snøball og like tung som en vanlig stein og delte seg i to når den gikk igjennom taket på hytta. Siden hytta har vært stengt en stund er det usikkert når den falt ned.

En meteoritt på omlag samme størrelse ble funnet onsdag ved Ekeberg Camping nord på Ekebergsletta i Oslo. Denne steinen er av samme type som ble funnet på Rodeløkka tirsdag og stammer sannsynligvis fra det samme nedfallet.

– Vi gikk og snakket om meteoritten som falt ned på Rodeløkka, da jeg så ned fant jeg denne, sier en svært entusiastisk Liv Kibsgaard, til Nordstrands Blad. Man kan også lese om saken i Aftenposten.

Området på Ekeberg der den siste meteoritten ble funnet er en snauklipt gresslette hvor snøen gikk for et par uker siden. Siden Ekeberg er et mye brukt turområde, til daglig beferdet av hundrevis av personer, øker dette sannsynligheten for at nedfallet her og på Rodeløkka er temmelig ferskt, i høyden et par uker gammelt. Sannsynligheten for at det er flere steiner er også ganske stor. Blir det folksomt på Ekeberg til helgen?

Med dette siste funnet er det registrert bare 15 funn av meteoritter i Norge siden 1848. Finner du den neste?