Les Astronomi nr. 4/2018 gratis

  • Ukategorisert
Forsiden til nr. 4/2018

Forsiden til nr. 4/2018

Denne ene utgaven kan for første gang i historien lastes ned som en PDF – helt gratis.

I nr. 4 kan du lese om mulig­heter for liv i andre univers, Mars-støvstormen som kanskje har tatt livet av kjøretøyet Opportunity, et bane­brytende funn rundt nøytrinoer, et tankesprang på hvordan det ville være å lande på en pulsar, og mye annet. 

Vi har også valgt å legge ut de komplette årgangene fra 2010 til og med 2016. Du finner dem under “Astronomi/Bladet Astronomi” i toppmenyen. Hvis du vil søke i gjennom alle bladene etter noe spesielt, følg denne linken.

Denne utgaven av Astronomi vil ikke være tilgjengelig i trykket format, kun som PDF. Dette har vi fått både positive og negative tilbake­meldinger på, men uansett er det et spennende prøve­prosjekt for oss som står bak bladet.

Last ned PDF med lavoppløste bilder (3 MB):  Astronomi_2018_4_lav
PDF med høyoppløste bilder (omlag 32 MB) kan sees og lastes ned nedenfor.

For i fremtiden vil det nok generelt gå mot mer elektronisk publisering. Det gir mulighet for f.eks. bruk av levende bilder og lyd, og ikke minst en mye raskere publisering av nyheter.

Uansett om (og når) Astronomi skal hive seg på dette toget eller ei, melder det seg flere spørsmål: Vil det være betalings­vilje for et slikt produkt, i en verden der mange synes å ønske at alt som er elektronisk, bør være gratis? Hvordan bør en abonnements­ordning vært rent teknisk, for samtidig å være bruker­vennlig? Hvordan gjøre stoffet leservennlig på ulike platt­former? Og bør vi overhodet satse på nyhets­stoff, i en verden der stadig flere andre aktører leverer nyheter?

Vi må medgi at vi ikke har sikre svar på disse spørsmålene. For nå tror vi nok at mange lesere fortsatt setter pris på å kunne få et håndfast produkt som de kan sitte og bla i ved frokost­bordet. Derfor kommer neste utgave, nr. 5, igjen i papirformat, og kun til dem som abonnerer.

Tegn abonnement på Astronomi

Astronomi_2018_4_rgb

2 kommentarer til “Les Astronomi nr. 4/2018 gratis”

    1. Takk for meldingen! Vi prøver å tilpasse oss deres ønsker, PDFutgaven nå er som et eksperiment og for å spare penger.

Kommentarer er stengt.