Inviterer til minnetur ifm. månelandingen i 1969

  • Ukategorisert
Erik Tandberg er guide for turen.

Erik Tandberg er guide for turen.

Den 20. juli 2019 er det 50 år siden Apollo 11s historiske landing på Månen. Med Erik Tandberg som faglig guide inviteres det til en reise til USA høsten 2018, med besøk til blant annet flere NASA-anlegg.

Det blir flere besøk til NASAs Kennedy Space Center i Florida, til Wernher von Brauns arbeidssted ved NASAs Marshall Space Flight Center i Alabama, de to meget omfattende romfartsmuseene Smithsonians National Air and Space Museum i Washington DC og Smithsonians Udvar Hazy Center i Virginia – og mye mer.

Flere attraksjoner kan komme til hvis NASAs foreløpig ukjente markeringsplaner lar seg innpasse i programmet.

Arrangører og påmelding

Bak turen denne gang står Erik Tandberg som guide, Thomas Skauen og Per Arne Andersen som koordinatorer og Ole Emil Holth som reiseleder. Siden 2007 har vennegjengen gjennomført flere lignende turer til romfartsmål i USA.

De er ikke reisearrangører, men gjør dette som en ren hobby og som en non-profit vennetur. Derfor er all påmelding bindende, og det er ingen mulighet for refusjon av innbetalt sum.

Alle deltakere må selv ha gyldig reiseforsikring. Ved sykdom med legeerklæring gjelder refusjon av flybillett og hotell igjennom egen reiseforsikring.

Påmelding for årets tur er senest 31. mai 2018. Det er 25 ledige plasser, der “førstemann til mølla”-prinsippet gjelder.

Se hjemmesiden for ytterligere informasjon: www.asteroidtravel.com

Martin Bratfos, Erik Tandberg, Thomas Skauen og Ole Emil Holth utgjør kjernen i reiseklubben.

Martin Bratfos, Erik Tandberg, Thomas Skauen og Ole Emil Holth utgjør kjernen i reiseklubben.

Faglig program

Under turen vil det bli holdt fire foredrag av sivilingeniør Erik Tandberg om Apollo-programmet.

Sammen med journalisten Jan P. Jansen dekket Tandberg månelandingen for NRK Fjernsynet, og han fikk dermed god kjennskap til planene, teknologien og menneskene som gjorde de første fotsporene på et annet himmellegeme mulig.

Foredragene blir i størst mulig grad knyttet til hva besøksstedene kan by på, og får dermed ulikt innhold.

Det legges også opp til egentid og sosialt samvær.

Romfartsbesøk

Onsdag 19. sept. Avreise fra Gardermoen til Washington DC

Torsdag 20. sept. Foredrag med Erik Tandberg. Besøk til Udvar-Hazy Center. Aftenen er til fri avbenyttelse for å se Washington DC.

Fredag 21. sept. Foredrag med Erik Tandberg. Besøk til National Air and Space Museum. Aften til fri avbenyttelse i DC.

Lørdag 22. sept. Foredrag med Erik Tandberg. Guidet omvisning ved U.S. Space & Rocket Center i historiske «Rocket City».

Tirsdag 25. sept. Besøk til Museum of Aviation ved Robins Air Force Base.

Onsdag 26. sept. Foredrag med Erik Tandberg. Fridag til å besøke severdigheter som Disney World, Sea World og Universal Studios ved Orlando i Florida.

orsdag 27. sept. Besøk til Kennedy Space Center med bl.a. Rocket Garden, Apollo/Saturn V-museum, Imax-kino og Astronaut Hall of Fame.

Fredag 28. sept. KSC Explorer tour, en guidet busstur på ca. to timer der vi bl.a. får se launch pad 39A og andre historiske steder.

Lørdag 29. sept. Fridag til å besøke severdigheter som Disney World, Sea World, Universal Studios eller tilbringe en ytterligere dag ved Kennedy Space Center for bl.a. å delta på Cape Canaveral Early Space Tour og besøke Atlantis-museet.

Mandag 1. okt. Ankomst Gardermoen

Det tas forbehold om endringer i programmet

Pris

Pris for turen er på kr 28 950,- per person om to deler dobbeltrom (enkeltrom 34 950,-). Inkludert i prisen er flybilletter, overnatting på hotell, turbuss, de fleste inngangsbilletter, leiebil med mer. Ikke inkludert i prisen er ting som taxi på egen hånd, bompenger, bensinspleis til leiebiler og annet.

Se asteroidtravel.com for flere detaljer.

Påmelding ved innbetaling av depositum på kr. 3500,- per person. Send en epost for påmelding og innbetaling til: thomas@asteroidtravel.com