Pluto: Din neste skrivebordsbakgrunn

  • Ukategorisert

Nylig har “New Horizons” sendt tilbake to spektakulære bilder av Pluto, som om ikke annet fortjener hedersplassen som skjermbakgrunn for enhver ekte astronerd. Det første ble sluppet 17. september av NASA, og viser Pluto-randen 15 minutter etter nærmeste passering 14. juli i år.

nh-apluto-wide-9-17-15-final_0 (1)

Bildet har en oppløsning på 3420 x 1460 billedpunkter, og avslører en rekke interessante detaljer som bratte isfjell i midten av bildet, en atmosfære med tydelig lagdeling og lange skygger fra fjellformasjoner til høyre. Klikk her for å laste ned bildet i full størrelse, og sett av litt tid til å zoome og scrolle rundt på oppdagelsesferd.

CPtxcFRUEAE649c

Det andre bildet ble sluppet igår, og er det hittil mest høyoppløselige (8000 x 8000 billedpunkter) fargebildet av Pluto. Klikk her for å laste det ned. Ikke bare pent å se på, men som randbildet over proppfullt av spennende detaljer som kan utforskes på skjerm.