Deberitz – first light 17. april

  • Ukategorisert
DSCF6451

Deberithz under stjernehimmelen 17. april Foto: Hans K. Aspenberg

Jeg hadde den store gleden av å kunne åpne taket på observatoriet, slå på teleskopet, justere monteringen og ta en kikk på Venus og Jupiter fredags kveld. Monteringen fungerer bra, men selve tuben trenger litt kollimering. I løpet av vinteren har vi, dvs. Conor Cunningham og undertegnede, samt Vegard fra Solobservatoriet bygget opp en helt ny nettverkststruktur for hele anlegget. To radiolinker er opprettet, 4 switcher og en brannmur fra Cisco er montert og konfigureret og nå virker alt som det skal. Et synlig tegn på dette er at værstasjonen som er står på toppen av bua er “på lufta“, se også egen link i menyen på toppen av siden. Vegards all-sky-kamera har allerede vært i drift noen uker og har allerede har registert sin første meteor noe som allerede har vakt oppsikt i nasjonale media. Her følger en video tatt opp i helgen hvor man innimellom ser noen små arbeidsmaur ved observatoriet:

Kamerariggen består av 4 høyoppløslige videokameraer som dekker hele himmelen fra horisont til zenit med en viss overlapp. Med programvare settes bildene samme til en flat film, eller mest for moro skyld, pakket rundt som en kule:

Les mer om all-sky-kameraet her.