Tur til Solobservatoriet på Harestua 23-25. mars 2012

  • Ukategorisert

Stig rigger opp. Foto: Hans K. Aspenberg

Vinterens tradisjonsrike tur til Solobservatoriet på Harestua gikk av stabelen helgen 23-25. mars. Vi var kun 9 overnattende, men fikk besøk av to nybegynnere lørdag kveld. Disse ble behørig geleidet rundt på “The grand tour” med planeter, månen, galakser og hoper sett gjennom forskjellige teleskop opp til Peter T’s imponerende 18″ dobson.

 

28-timers-måne. Foto: Hans K. Aspenberg

Været var utrolig, varmt og klart både fredag, lørdag og søndag. Spesielt fredags kveld og natt hadde en “seeing” som overgår det meste vi har sett på mange år. Blant annet ble en 28-timers-tynn månesigd behørig observert og fotografert. Planetene stod flott til og det var ingen problemer med overflatedetaljer på Mars. Turen var løselig organisert rundt måltider og Stigs berømte natursti; lette og ikke fullt så lette astro-spørsmål. Her var det litt å bryne seg på! Ordvekslingen gikk (som vanlig) hett når fasiten ble opplest.

Neste tur blir tidlig på høsten. Dato er ennå ikke fastsatt.