Ny astro-bok på norsk: “Den Stormfulle Sola”

  • Ukategorisert

Bilde 2013-10-04 kl. 07.40.37Boka ”Den Stormfulle Sola”  kommer ut 25 oktober – samtidig som sola er maksimalt aktiv og nordlyset ”koker” på nattehimmelen. Boka gis ut på eget forlag.

http://www.solarmax.no/solarmax/Bker.html

”Den stormfulle Sola” er en ny faktabok for hele familien om vår livgivende stjerne, hvordan den skaper det vakre nordlyset og hvordan den skaper trøbbel for vårt teknologibaserte samfunn. Det er en nyutgivelse av den populære boka ”Sola – vår livgivende stjerne” (2010) som har solgt over 4000 eksemplarer. Boka fikk mye skryt i utlandet og er blitt oversatt til engelsk, fransk, italiensk, ukrainsk og arabisk.

”Den stormfulle sola” dissikerer Sola og inneholder over 260 fantastiske bilder og et stort antall originale illustrasjoner. Boka er oppdatert med nye spektakulære bilder fra den nye NASA satellitten SDO. Boka er utvidet med stoff om nordlyset og hvordan vi kan varsle naturens eget reklameskilt som har fascinert mennesker i tusener av år.

Boken tar leseren med på en reise gjennom universet og solas plass i vårt kosmiske nabolag Melkeveien. Den presenterer viktige egenskaper ved Sola og er en fin inngangsport til naturvitenskap siden Sola påvirker oss på mange måter. En kobles derfor til andre fagfelt innen naturvitenskap som fysikk, kjemi, biologi og meteorologi, for å nevne noen. Boken inkluderer også tips om nordlysfotografering – hvordan en selv kan ta bilder av dette flotte lysfenomenet. En lærer også enkle metoder for å observere Sola.

Filmer og animasjoner kan ofte forklare mer enn tusen ord. Derfor følger det med mye ekstramateriale til boka.  Video og animasjoner om Sola og hvordan nordlyset dannes er gjort tilgjengelig sammen med en PowerPoint-presentasjon av boken. Alt materialet kan lastes ned på forlagets hjemmeside (www.solarmax.no). Dette materielt vil gi økt kunnskap mens en leser boka og være en nyttig ressurs for lærere og elever på skolen.