Åpent møte 11/9: Jakten på fjerne kloder og deres innbyggere

  • Ukategorisert

Illustrasjon: NASA

Tirsdag 11. september har vi åpent møte i audiotoriet på ITA kl 19. Fordrag ved Jostein Riiser Kristiansen:

De siste årene har vi sett en eksplosjon i antall oppdagede planeter utenfor vårt eget solsystem. Lista over slike eksoplaneter inkluderer planeter som er store og små, varme og kalde. Hvordan kan vi oppdage disse små, mørke planetene som er så langt unna? Hvordan ser de ser ut? Og ikke minst, kan noen av disse nyoppdagede planetene huse liv? 

Jostein er fra Gjøvik,  er førsteamanuensis ved Høgskolen i Oslo og Akershus, har doktorgrad i kosmologi fra Universitetet i Oslo og er en forfatterne som bidrar til den populærvitenskapelige bloggen kollokvium.no

Møtet er åpent for alle. Velkommen!
Institutt for Teoretisk Astrofysikk, Sam Sælands vei 13, Blindern.