juni 2014

Deberitz-teleskopet – dugnad 18-20 juli

  • Ukategorisert

Første dugnad – støping av såle – gjennomført som planlagt!

Det ferdige fundamentet

Det ferdige fundamentet

Selv var jeg oppe på Solobs fra fredags morgen og tok imot Bjørn Berger (ansatt ved Solobs – stor takk til ham og de andre på Solobs) som skulle kjøre traktoren og frakte opp singel og sand, sement og annet opp til selve byggeplassen. I løpet av en 5-6 turer var alt på plass. Resten av formiddagen ble brukt til å skrelle terrenget for jord. Utpå ettermiddagen ankom Tore Furuheim og Finn Bekkevold og sammen jobbet vi utover kvelden med forskalingen. Lørdagen tilbrakte Finn ved betongblanderen mens Tore og jeg (og etterhvert Erik Sundheim) fordelte betongen i forskalingen. Arbeidet gikk rakst og allerede i 2-tiden var vi ferdige. Fundamentet til Deberitz’ er ferdig støpt!

Bli med å bidra økonomisk!

Til nå har det kommet inn 77.500 av budsjettet på 90.000 hvor av salg av folkeaksjer utgjør hele 63.000! Dette er en helt utrolig respons! Vi mangler nå kun 12.500 av budsjettet for at dette skal gå i boks, men er såpass sikre på at dette vil skje at kuppelbygget vil bli bestilt denne uken!

Folkeaksjer à kr 1000.- kan kjøpes ved å innbetale til NAS konto 9365.10.70994. Merk innbetalingen Deberitz-teleskopet.

Som eier av folkeaksjer får du mest heder og ære for å ha bidratt til et an NAS’ største prosjekter gjennom tidene, men også navnet på en messingplakett som skal monteres på teleskop-bygget samt et flott aksjebrev som kan henges på veggen. Aksjonærer vil ogå få prioritert tilgang til observatoriet når det blir operativt. Overskytende midler vil gå til et driftsfond.