Jubileumskonferanse – Norsk Astronomisk Selskap 75 år

Fredag 1-søndag 3.mars 2013 – Scandic Hotel, Tromsø

 • Nordlyssafari til Skibotn
 • Opplev Norges største planetarium
 • Foredragsholdere fra inn og utland
 • Utstillinger – konkurranser

Follow this link for English text!

Norsk Astronomisk Selskap fyller 75 år i 2013 og inviterer derfor sammen med Tromsø Astronomi-forening alle astronomi- og romfartsinteresserte til en meget spennende helg! Tromsø og Nordlys nevnes ofte i en og samme setning. Nordlyssesongen når toppen i begynnelsen av mars, samtidig står månen svært gunstig til denne helgen slik at alt ligger til rette for fantastiske opplevelser i polarnatta! I tillegg til naturopplevelsen vil konferansen by på interessante foredrag av noen av verdens fremste eksperter på sol, klima, nordlys, astrofotografering, kosmologi og generell astronomi, utstillinger, stands med leverandører av teleskoper og utstyr, mm. Konferansen åpnes kl 17:00 fredag og avsluttes omlag kl 15:00 søndag.

Hotellet
Scandic Hotel Tromsø er et førsteklasses kurs- og konferansehotell med 147 rom og moderne konferansefasiliteter. Hotellet ligger mellom Tromsø sentrum og flyplassen. Flybussen har stoppested her. Hotellet har spa, flere kafeer, barer, restauranter og diskotek, i tillegg til trådløst WLAN på hele hotellet. Tlf. +47 77 75 50 00.

Vitensenteret / planetariet
Nordnorsk Vitensenter åpnet i 2002 og er et av landets mest moderne og omfattende vitensentere. Planetariet, som ligger i tilknytning til vitensenteret, er Norges største med 96 sitteplasser. Det ble bygget tildlig på 80-tallet, var gjenstand for en omfattende modernisering i 2008, og har i dag utstyr av ypperste klasse for både stjerneprojeksjon og visning av film.

Beliggenhet og klima
Tromsø er Nord-Norges største by og kalles ikke ufortjent Nordens Paris. Noen mil inn i landet ligger den alpine fjellkjeden Lyngsalpene, som ofte skjermer mot været og gir utmerkede forhold for Observatoriet i Skibotn, som er vårt hovedmål for Nordlyssafarien. Trømsø i mars kan by på alt fra +10 til -25 °C. Husk derfor varmt tøy og gode varme støvler for nordlyssafarien og andre utendørsaktiviteter.

Transport
For besøkende fra Sør-Norge nås Tromsø lettest med fly. For besøkende fra Nord-Norge er vi gjerne behjelpelig med reisetips. Noen aktuelle flytider fra Sør-Norge:

Fra Oslo:
SK 4418  1. mars 13:55 – 15:45
DY 0382 1. mars 14:15 – 16:05

Tilbake til Oslo:
SK 4425 3. mars 17:10 – 19:00
DY 0386 3. mars 16:30 – 18:20

For deltakere som har flybillett via NAS:
NAS har inngått en avtale med Norwegian og kan tilby et begrenset antall billetter på DY0382 og DY0386 til sterk rabattert pris; 1.382.- tur/retur. Prisen inkluderer alle avgifter, ett kolli håndbagasje, maks 10 kg, samt innsjekking av to kofferter opptil 20 kg hver. Referansenummer for innsjekking vil bli sendt hver enkelt deltaker i god tid.

Våre støttespillere:

2 kommentarer til “Jubileumskonferanse – Norsk Astronomisk Selskap 75 år”

 1. Tilbakeping: Himmelkalenderen og Astrobloggen » Bloggarkiv » NAS fyller 75: Jubileumskonferanse

 2. ny begynnere som er nysgjerrig og interessert i astronomi.
  har lyst å kjøpe teleskop men man må lære seg å gå før løpe.
  fotografi er hobbyen min og aktiv som vil utvide til stjerner og verdensrommet.
  informasjon om teleskop er gull verdt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.