Meteorsvermen Kvadrantidene om morgenen 4. januar 2012

  • Ukategorisert

Meteorsvermen Kvadrantidene om morgenen 4. januar 2012 Før morgengry onsdag 4. januar kan du, hvis det er klarvær, se ekstra mange stjerneskudd i forbindelse med meteorsvermen Kvadrantidene. Aktiviteten under det kortvarige maksimumet forventes å ligge mellom 50 og 100 meteorer i timen. Svermen kan observeres fra hele landet. Månen går ned før det antatte maksimumet, så den burde ikke ødelegge for Kvadrantidene på samme måte som den forpurret Leonidene og Geminidene for noen uker siden. Så stå opp litt tidligere enn vanlig denne onsdagen i håp om klarvær. Kanskje lager Kvadrantidene et skikkelig show i år?

Les mer om årets Kvadrantide-sverm på http://www.taf-astro.no/nyheter/2012/ak20120104.pdf eller på Himmelkalenderen.