Resultater og tilbakeblikk

Venus-passasjen 8. juni 2004 er over, og vi sitter igjen med en gigantisk mengde bilder og stoff. Under kan du finne bilder fra den omfattende webcasten og fra amatørastronomer som har sendt oss bidrag. Du kan også finne animerte bildeserier av passasjen. Bilder fra hovedarrangementet i Frognerparken, samt andre lokale tilstelninger er også med.

VAKKER OG HISTORISK VENUS-PASSASJE
I drøyt 6 timer kunne man tirsdag 8. juni fra store deler av kloden oppleve et unikt himmelfenomen - planeten Venus skled over solskiven.
FENOMENER UNDER VENUS-PASSASJEN
Venus-passasjen den 8. juni 2004 var første gang i moderne tid at en planet med atmosfære har passert foran Solen. Ved de fem tidligere Venus-passasjen som er observert fra 1639-1882 rapporterte mange om merkelige fenomener. For første gang kunne disse dokumenteres fotografisk.
 
PRAKTFULL VENUS-PASSASJE
Venus-passasjen ble et praktfullt skue på himmelen formiddagen 8. juni. Mange fulgte med 'live' på astronomi.no, mens andre tok turen ned til Frognerparken for å delta i arrangementet der. Vi fikk fikk inn bilder fra steder rundt om i hele Norge, fra Longyearbyen i nord til Horten i sør.
 
Hovedside om Venus-passasjen
Her finner du alt om begivenheten: Hva som skjedde, hvorfor dette var så unikt, hvorfor fenomenet ble brukt til å måle avstandene i rommet og hvilken betydning Venus-passasjer har hatt og vil ha for forskning og samfunn.
 
Bilder fra webcasten
 
Amatørbilder
 
Animasjoner
 
Bilder fra arrangementet i Frognerparken
 
Bildesider fra utlandet
 
Lokale rapporter
 

Se presseomtalen i ettertid!


Kontaktinformasjon


Opprettet 09.06.04, oppdatert 25.06.04 av Knut Jørgen Røed Ødegaard

webmaster@astro.uio.no